Patria Asset Management SA – Intre traditie si inovatie

Anul 2009 a fost un an dinamic, plin de evenimente, atat pe plan intern cat si pe plan international. In acest context piata de capital a inregistrat o evolutie pozitiva, fapt ce a determinat obtinerea unor rezultate foarte bune pentru fondurile administrate de noi.

Afla mai multe detalii Solicita informatii

Astfel, randamentul inregistrat de unitatile de fond ale FDI Patria Stock a fost de 56,38% in anul precedent. Acest randament s-a situat pe pozitia a 4-a in topul randamentelor tuturor fondurilor deschise de investitii, conform clasamentului intocmit de Asociatia Administratorilor de Fonduri din Romania la 31.12.2009. FDI Patria Stock este un fond de actiuni, care urmareste cresterea capitalului investit, cu asumarea riscurilor generate de piata de capital. Plasamentele noastre in actiuni aveau, la finele anului precedent, o pondere de 63,53% in activ si vizau in principal segmentul financiar (SIF-uri, Banci, Fondul Proprietatea) si cel energetic (S.N.T.G.N. Transgaz S.A., OMV Petrom S.A.).

Randamentul inregistrat de FDI Patria Global a fost de 16,62%, nivel situat peste cel oferit de un depozit constituit la 12 luni. FDI Patria Global este un fond diversificat, care urmareste cresterea veniturilor in conditiile conservarii capitalului investit, cu asumarea unui risc scazut generat de plasamentele reduse pe piata de capital, adresandu-se investitorilor mai conservatori. Ca si structura, plasamentele sunt orientate in principal spre instrumente cu venit fix (depozite, obligatiuni, titluri de stat), si mai putin spre actiuni. Prin urmare, la 31.12.2009 ponderea instrumentelor cu venit fix a fost de 84,66%, iar cea a actiunilor de 9,44% din activ. 

Elementul de noutate adus de fondurile administrate de Patria AM este participatia pe care acestea o detin la Fondul Proprietatea in procent de peste 7% din activ la FDI Patria Stock si de aproximativ 2,8% din activ la FDI Patria Global” a declarat Director General Adjunct al Patria Asset Management S.A.

Pentru a fi mai flexibili si transparenti, orientati spre clientii nostri, am adus imbunatatiri paginii noastre de web. Astfel noul site www.patriafonduri.ro propune clientilor si potentialilor investitori o interfata eleganta, dinamica, foarte usor de parcurs (intuitiva), o grafica superioara din punct de vedere calitativ si informatii actualizate in permanenta pentru vizitatorii sai. 

O surpriza a site-ului este lansarea blog-ului Patria prin care ne dorim sa apropiem mai mult investitorii de domeniul financiar si, mai ales, de cel al pietei de capital. Sectiunile devzoltate vizeaza aspecte generale legate de fondurile de deschise de investitii, analize tehnice si fundamentale privind piata de capital, acestea fiind elaborate impreuna cu colegii de la SSIF Carpatica Invest. Unul din avantajele acestui blog este feed-back-ul pe care vizitatorii il pot oferi, prin postarea de comentarii si opinii. 

"Lansarea noului site vine in intampinarea tuturor investitorilor, care doresc sa cunoasca produsele oferite de noi, performantele fondurilor si structura acestora. Totodata incercam sa contribuim la o mai buna cunoastere si aprofundare a informatiilor financiare prin promovarea unei sectiuni care cuprinde explicatii si informatii din domeniul financiar, fiind deschisi la observatii si sugestii de imbunatatire. Noul site ne permite sa interactionam mai bine cu partenerii nostrii, sa ii informam asupra noutatilor si produselor pe care le oferim, precum si asupra modalitatilor prin care se poate investi in produsele noastre”, a mai declarat Florin Keran, Director General Adjunct al Patria Asset Management S.A.

Luna februarie este o perioada de test in ceea ce priveste noul site, obiectivele Patria Asset Management SA fiind acelea ca, in 2010, o parte din consilierea facuta in cadrul procesului de investire sa fie facuta si prin intermediul site-ului. In aceasta perioada de test ateptam parerile si comentariile publicului larg pentru a imbunatati permanent volumul de informatii de pe site.

Patria Asset Management SA administreaza active de peste 58 milioane lei (14 milioane euro) si are un capital social de 1.000.000 lei. Structura actionariatului este compusa din Banca Comerciala Carpatica S.A (80%) si SSIF Carpatica Invest S.A. (20%). Patria Asset Management S.A. a fost infiintata in scopul administrarii fondurilor deschise de investitii, avand ca obiect de activitate administrarea organismelor de plasament colectiv in valori mobiliare (O.P.C.V.M) autorizate de catre CNVM si administrarea altor organisme de plasament colectiv (A.O.P.C.), inregistrate la CNVM. Patria Asset Management S.A 

Datele privind evolutia fondurilor si structura portofoliului au fost certificate de depozitarul fondurilor,  respectiv ING Bank. Cititi prospectele de emisiune inainte de a investi in fondurile de investitii. Acestea se pot obtine de la sediul societatii de administrare, de la distribuitorii autorizati si de pe site-ul www.patriafonduri.ro. Randamentul unitatilor de fond depinde de politica de investitii a fondurilor, dar si de evolutia pietei si a activelor din portofoliu, fiind de regula proportional cu riscul plasementului. Performantele anterioare ale fondurilor nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.