Nota informativa catre investitorii Fondurilor Deschise de Investitii Patria Global, Patria Stock si Patria Obligatiuni

Avand in vedere modificarea documentelor fondurilor ca urmare a alinierii la prevederile Regulamentului A.S.F. nr.9 din 2014,  in cazul celor trei fonduri administrate de catre Patria Asset Management , au fost aduse urmatoarele completari ale Prospectelor de Emisiune in ceea ce priveste Custodele Global desemnat sa indeplineasca obligatiile cu privire la activele achizitionate pe pietele externe,astfel:

Afla mai multe detalii Solicita informatii
  • FDI Carpatica Obligatiuni capitolul 2 a fost completat cu: ”Custodele global desemnat sa indeplineasca obligatiile cu privire la activele achizitionate pe pietele extrene este Erste Group Bank AG”
  • FDI Patria Global si FDI Patria Stock, capitolul 2 a fost completat cu: “Custodele global desemnat sa indeplineasca obligatiile cu privire la activele achizitionate pe pietele extrene este Raiffeisen Bank International AG”.

 

In cazul Prospectului de Emisiune al FDI Patria Stock, informatiile care privesc comisioanele de depozitare si decontare au fost modificate conform contractului de depozitare, astfel:

Comisionul de depozitare reprezinta 0,017% din  valoarea medie lunara a activelor totale ale Fondului (minim 1000 RON), plus TVA, aplicat la valoarea medie lunara a activelor totale ale Fondului. Comisionul este suportat de Fond si este platit lunar.

 

Depozitarul aplica un comision de custodie lunar,astfel:

l   Pentru operatiunile pe piata interna comisionul de custodie este de maxim 0,08% pe an, plus TVA, aplicat la valoarea zilnica a activelor aflate in custodie

l   Pentru operatiunile pe pietele externe comisionul de custodie este de maxim 0,30% pe an, plus TVA, aplicat la valoarea zilnica a activelor aflate in custodie.

 

Depozitarul aplica un comision de decontare, care se factureaza lunar astfel:

l   pentru instrumentele decontate prin intermediul Depozitarului Central: 10 RON + comisionul de decontare al Depozitarului Central la data transferului. Nivelul comisioanelor practicate de Depozitarul Central sunt comunicate public pe site-ul acestuia www.depozitarulcentral.ro

l   pentru titluri de stat decontate prin sistemul SAIF-BNR: 10 RON + comisionul Safir-BNR la data transferului.

l   pentru titluri de stat – piata primara: 0,10% din valoarea alocata

pentru titluri tranzactionate pe pietele externe, maxim 90 EUR/ tranzactie (plus TVA)