Prezentare generala

Alege ETF BET Patria-Tradeville daca iti doresti investitii cu expunere pe bursa din Romania. Accesibil. Diversificat. Lichiditate asigurata.

Mai multe detalii Solicita informatii

BET Patria-Tradeville este un fond de investitii listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) de tip Exchange-Traded Fund (ETF). Fondul se adreseaza investitorilor care vor sa beneficieze de performantele si cresterea actiunilor celor mai importante companii listate la bursa.

Ca si strategie de investitii fondul urmareste evolutia indicelui principal al bursei, BET. Acesta reuneste cele mai importante companii listate, private sau de stat, din domenii diverse de activitate.

Investitorii care doresc sa investeasca in fond o pot face in mod simplu si rapid prin intermediul SSIF Tradeville sau a oricarui intermediar autorizat la Bursa de Valori Bucuresti (lista acestora se gaseste aici).

Astfel, cu o suma mica, un investitor poate cumpara in mod rapid si detine in mod indirect un cos diversificat de actiuni (care in mod normal ar fi necesitat o suma mult mai mare pentru o achizitie directa). Informatii suplimentare despre indicele BET sunt disponibile aici.

Ce este un Exchange Traded Fund?

Fondurile tranzactionabile (Exchange Traded Funds) sunt fonduri deschise de investitii, care, potrivit legislatiei locale, au ca obiectiv replicarea cat mai precisa a structurii si performantei unui indice. Ecartul dintre pretul la bursa al unitatii de fond si VUAN este mult mai redus decat in cazul altor fonduri inchise, atat datorita prezentei unui market-maker (SSIF Tradeville), cat si prin mecanismului special de subscriere si rascumparare. Simbolul de tranzactionare al fondul la bursa este TVBETETF.

Ce este indicele BET?

BET este primul indice dezvoltat de Bursa de Valori si reprezinta indicele de referinta al pietei locale de capital. BET se calculeaza ca o medie ponderata a preturilor actiunilor din componenta sa si reflecta evolutia celor mai tranzactionate companii de pe piata reglementata a BVB, exclusiv societatile de investitii financiare (SIF-uri). Ca si mod de calcul, acesta este un indice de pret ponderat cu capitalizarea procentuui free-float, ponderea maxima a unei companii fiind de 20%. Componenta si structura indicelui sunt revizuite trimestrial si ori de cate ori este nevoie de catre Comitetul Indicilor al BVB.

Indicele BET, folosit ca activ suport de catre ETF BET PATRIA-TRADEVILLE, este un indice de actiuni calculat si publicat de Bursa de Valori din Bucuresti (denumita in continuare BVB), iar denumirea indicelui BET este protejata ca marca inregistrata apartinand BVB. Descrierea, regulile si componenta actuala ale indicelui BET sunt disponibile online pe pagina www.bvb.ro. Emitentului i-a fost acordata o autorizatie ne-exclusiva de utilizare a indicelui BET pentru crearea unor produse financiare pe baza unui contract de licenta incheiat cu Bursa de Valori Bucuresti.

Detalii cu privire la componenta si performanta indicelui BET pot fi gasite aici.

Alte informatii

Detalii suplimentare despre fond si performantele sale pot fi gasite si pe siteul Bursei de Valori Bucuresti, aici.

Administrarea fondului ETF BET Patria – Tradeville a fost preluata de la SAI Tradeville. SAI Patria Asset Management este administratorul fondului, iar SSIF Tradeville este participant autorizat in relatia cu fondul.  

Fondul este autorizat de A.S.F. prin autorizatia nr. 606 / 09.07.2012 si este inregistrat in registrul A.S.F. nr. CSC06FDIR/400080/09.07.2012. Depozitarul Fondului este BRD – Groupe Societe Generale.