Performante si indicatori

Afla care sunt performantele fondului.

Mai multe detalii Solicita informatii

In aceasta pagina poti urmari evolutia valorii unitatii fondului ETF Energie Patria-Tradeville si a pretului la bursa al acestuia. Pentru a afla valoarea investitiei tale, inmulteste cea mai recenta valoare a unitatii de fond din tabelul de mai jos (numita si VUAN – Valoarea Unitara a Activelor Nete) cu numarul de unitati de fond detinut de tine, iar pentru a afla valoarea de piata inmulteste pretul unitatii la bursa cu numarul de unitati detinut.

Evolutia valorii unitatii de fond

Tot 1 an 3 luni 10 zile

Performantele anterioare nu prevad profiturile viitoare. Cititi prospectul de emisiune si informatiile-cheie destinate investitorilor, prevazute la art. 98 din O.U.G. nr. 32/2012, inainte de a investi in acest fond. Acestea sunt disponibile pe site-ul www.patriafonduri.ro, la distribuitorii autorizati, la sediul administatorului, in limba romana.

Data ultimei actualizari: 2024-06-17

Informatii 
Data lansarii22.02.2023
Tranzactionat laBursa de Valori Bucuresti
BenchmarkIndicele BET-NG
Simbol BVBPTENGETF
Performante VUAN Pret ETF BET-NG
Ultimele 30 zile +5,53% +5,07% +2,10%
Ultimele 365 zile +40,28% +42,24% +34,85%
Performanta in 2024 +17,66% +16,51% +12,92%
Performanta in 2023 +24,00% +24,43% +22,34%
Performanta de la inceput +45,89% +44,98% +38,15%
Indicatori
Valoarea unitatii de fond - VUAN (RON/unitate)

7,2943
Val. activelor nete (RON) 19.621.749,22
Numarul unitatilor de fond 2.690.000
Eroare de compozitie* 7,31%

*Nivelul ridicat al erorii de compozitie pentru acest fond este influentat in mod semnificativ de prevederile legale aplicabile, care prevad ca un singur emitent din portofoliul fondului poate depasi o pondere de 20% in activul total. Insa in portofoliul indicelui de referinta al fondului, BET-NG, un numar de doi emitenti depasesc ponderea de 20%. Astfel, ponderea unuia din acesti doi emitenti este limitata la 20% in activul fondului pentru a respecta prevederile legale aplicabile.

Detalii suplimentare despre fond si performantele sale pot fi gasite si pe siteul Bursei de Valori Bucuresti, aici

Descarca istoricul ETF

Investitia in acest fond presupune si riscuri, inlcluzand riscul ca performanta tintita sa nu fie atinsa sau investitia sa produca o pierdere ca urmare a conditiilor specifice pietelor si instrumentelor in care investeste fondul. Riscurile investitiei in fond pot include si alte riscuri precum riscul de credit (ce apare in legatura cu orice creanta si consta in riscul ca debitorii sa nu fie capabili sa-si indeplineasca partial sau total obligatiile din cauza falimentului sau a altor factori); riscul de lichiditate (ce afecteaza randamentul intrucat lipsa de lichiditati poate impune vanzarea unor active in conditii mai putin avantajoase); riscul de contraparte (riscul de pierdere pentru fond care decurge din posibilitatea ca o contraparte la o tranzactie sa nu isi indeplineasca obligatiile inainte de decontarea finala a fluxului de numerar aferent tranzactiei); riscul operational (ce este dat de eventualele probleme datorate proceselor interne, sistemelor informatice sau evenimentelor externe - calamitati, dezastre naturale etc); sau riscul de durabilitate. Informatii suplimentare sunt disponibile in prospectul fondului, in documentul cu informatii esentiale si in celelalte documente ale fondului.