Comunicat de presa

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a autorizat prin deciziile nr. 970 si nr. 971 din data de 18 iunie 2009 modificarea comisioanelor de rascumparare la fondurile administrate de Patria Asset Management, in sensul reducerii acestora. Modificarile vor intra in vigoare incepand cu data de 03 iulie 2009.

Afla mai multe detalii Solicita informatii

Dna. Neamtu Florentina, Director General al Patria Asset Management SA: “Prin reducerea semnificativa a comisioanelor de rascumparare oferim o flexibilitate mai ridicata a resurselor financiare pe care investitorii le plaseaza in fondurile noastre.

Astfel, la fondul FDI Patria Global, care are o expunere foarte redusa pe piata de capital (sub 10% din activul fondului), ramane in vigoare doar un comision de 1% din valoarea unitatilor de fond rascumparate intr-o perioada mai mica de 45 de zile. Dupa aceasta perioada, nu se percepe comision de rascumparare. Tranferul unitatilor de fond de la FDI Carpatica Global la FDI Caraptica Stock, nu se comisioneaza indiferent de perioada detinerii unitatilor de fond.

In cazul FDI Patria Stock, care detine plasamente pe piata de capital de peste 50% din activul fondului, se vor retine urmatoarele comisioane de rascumparare: 3% din valoarea unitatilor de fond rascumparate daca perioada de detinere este mai mica de 90 de zile si 1,5% din valoarea unitatilor de fond rascumparate daca perioada de detinere este cuprinsa intre 90 – 180 de zile. Pentru rascumpararile efectuate dupa aceasta data nu se percep comisioane. Tranferul unitatilor de fond de la FDI Patria Stock la FDI Caraptica Global, nu se comisioneaza daca perioada detinerii unitatilor de fond este mai mare de 150 de zile.

La doar un an de la lansarea celor 2 fonduri, Patria AM administreaza active de peste 50 mil. lei si detine la finele lunii mai 2009, o cota de piata de 3,4%.